Hoe draag jij je overhemd?

Met het dragen van een mooi Italiaans overhemd alleen ben je er nog niet … kun je er een t-shirt onder dragen of niet, moeten alle knoopjes dicht en hoe te dragen in combinatie met een das? Met de simpele tips van Camizza krijg je een antwoord op deze vragen en daardoor komt jouw Italiaanse overhemd nog beter tot zijn recht. En jij zelf dus ook!

De maat van het hemd

Wij Nederlanders hebben nogal de neiging onze kleding te groot te kopen en dat is erg jammer. Hierdoor ontstaan onnodige veel plooien en het oogt bovendien een stuk minder stijlvol. Een te klein shirt daarentegen is uiteraard ook geen pretje, want in dat geval is het draagcomfort ver te zoeken. Daarom luidt het devies; kies de juiste maat. Draag je het hemd met een stropdas, ga dan altijd uit van de boordmaat (belangrijk is dat je nog wel een vinger tussen de boord en je nek krijgt).

Manchetten

Vaak zien we dat de manchetten niet volledig dichtgeknoopt zijn, evenals het knoopje boven de manchet, op het mouwhuis. Dat is slordig en hierdoor krijgt de mouw een soort ‘pof-effect’ wat niet nodig is. Bovendien voorkom je hiermee dat een stuk blote arm wordt getoond.

Stropdas

Draag je het overhemd met een das? Knoop dan ook het bovenste knoopje dicht. Hierdoor komt het hemd mooier uit en sluit het bovendien beter aan op de nek.

Met colbert

De boord van de colbert dient tegen de boord van het hemd aan te zitten; dus geen ruimtes ertussen. Ook een colbert dient niet te groot (of te klein) aangeschaft te worden ….

Strijken

Strijk niet over de achterkant van de knopen heen, want daardoor ontstaan er zichtbare, glimmende contouren aan de voorkant. En deze verdwijnen niet meer. Meer strijktips lees je hier.

T-shirt onder shirt …

Hemden-liefhebbers als wij zijn geen voorstanders van het dragen van t-shirts onder het hemd. En al helemaal niet zodat het boordje van het t-shirt zichtbaar is! Het overhemd komt namelijk veel beter tot z’n recht zonder.
Mocht je het gewend zijn om er iets onder te dragen en wil je hier niet vanaf stappen, kies dan op z’n minst voor een strak t-shirt (wit en zonder prints!), waarbij de boord zo laag is dat deze niet zichtbaar is en het onder uw oksels niet dubbel gaat zitten.