De gebreide das

Ben je traditionele dassen beu? Of wil je eens een statement maken? Dan is een modieuze gebreide das het accessoire bij uitstek.

Italiaanse stijl

Als het met stijl, design en smaak te maken heeft, lopen de Italianen vaak op ons voor. Zo ook met de ‘knitted tie’. De Italiaanse man was al jaren geleden overtuigd van de elegante ‘werking’ van deze onconventionele das. In steden als Milaan, Rome en Florence zijn deze dassen vandaag de dag veelvuldig te spotten en maken zij deel uit van het straatbeeld.
Maar nu lijkt dat ook in Nederland het geval te zijn. Steeds meer Nederlandse mannen ‘durven’ de gebreide das, vaak met recht uiteinde, te dragen. En dat vinden wij uiteraard een goede zaak; de Nederlandse man heeft nog een behoorlijke inhaalslag te maken, maar ze komen eraan!!

Niet nieuw

Nieuw is de gebreide das zeker niet; stijliconen als Paul Newman, James Dean, de Beatles en zelfs …James Bond droegen deze dassen in hun tijd ook al. Maar zoals met zoveel goede uitvindingen is ook de gebreide das een tijdloos accessoire gebleken.
De gebreide dassen zijn verkrijgbaar in zijde, wol en katoen en hebben veelal een recht uiteinde, de bobtail. Deze bobtail benadrukt het eigenwijze en moderne karakter.

Hoe draag je een gebreide das?

Gecombineerd met een wit, getailleerd hemd is natuurlijk altijd een goede combinatie. Een donkerblauw of zwart pak maakt de look dan helemaal af, eventueel met een pochet. Maar deze das kan ook heel goed gedragen worden voor een informele look; op een slank hemd, gecombineerd met een mooie blazer en een goede jeans. Eventueel met een trui over het hemd heen.

Hoe dan ook; deze das is een onmisbaar item voor stijlvolle mannen die modieuzer voor de dag willen komen.