Is shoppen bij Shein wel veilig?

Shein biedt lage prijzen voor kleding, maar is Shein een legitieme en betrouwbare website om te winkelen? Dit is wat je moet weten.

Terwijl iedereen van het strikken van een goede overeenkomst houdt, zouden sommige verdachte winkels online te goed kunnen zijn om waar te zijn. Er zijn overvloed van achtenswaardige plaatsen, maar vele oplichtingswinkels nemen je geld en sturen je volledig verschillende artikelen, als er al iets is.

Je moet op je hoede zijn voor verdacht lage prijzen van winkels die je nog nooit in levende lijve gezien hebt. Veel websites zoals Shein laten online klanten in tweestrijd achter over de vraag of de site het risico wel waard is.

Is Shein oplichterij? Tussen spotgoedkope prijzen en een ruime keuze, lijkt Shein.com bijna te mooi om waar te zijn. Kun je het vertrouwen, ondanks dat het zo betaalbaar is?

Wat is Shein?

Shein werd de laatste jaren een begrip toen hun verleidelijke advertenties de sociale media platforms over de hele wereld overspoelden. Je bent vast wel eens een advertentie tegengekomen van Shein, het bedrijf dat zijn fortuin vond via online campagnes.

Veel mensen komen over Shein te weten via Facebook of Instagram posts. Shein pronkt met stijlvolle kleding of trendy dekbedovertrekken voor belachelijk lage prijzen.

Er zijn zelfs tijden dat specifieke producten bijna identiek zijn aan merkartikelen, alleen voor een tiende van de prijs. Het wordt ingewikkeld als je vraagt of Shein een echte winkel is.

Shein is vooral een digitale winkel- hoewel het bedrijf succes heeft gehad met het lanceren van een select aantal fysieke vestigingen.

De meeste van deze winkels zijn slechts pop-ups in grotere steden, dus als je alles wilt ervaren wat Shein te bieden heeft, zul je waarschijnlijk op hun website of de Shein app moeten kijken.

Tip: Shein Levertijd | Ervaringen Shein Verzendtijd / Bezorgtijd Nederland

Is Shein een oplichterij?

Als je onderzoekt of Shein een scam is, krijg je gemengde kritieken. Er zijn zeker mensen die beweren dat de Shein website hen van hun geld heeft opgelicht, maar het bedrijf vervult wel talloze bestellingen per dag van over de hele wereld.

Waarvandaan verscheept Shein?

Ondanks deze rode vlaggen bestellen toch veel mensen bij de sites. Shein schijnt een veilige site te zijn in die zin dat ze je betalingsinformatie of identiteit niet stelen.

Ook lijkt de site wereldwijd vertrouwd te worden door gebruikers, van Zuid-Afrika tot het VK en van Australië tot Canada, wat erop wijst dat de meeste mensen de bestelde producten ontvangen.

Hoewel het een “legitiem” bedrijf is dat je niet oplicht met valse beloften, komen de lage kosten ironisch genoeg wel met een prijs. Wat is het spel van Shein? Is Shein een goede website om te steunen?

Waarom is Shein zo goedkoop?

De officiële Shein inventaris is nogal uitgebreid, en het lijkt wel of ze alles aanbieden voor een fractie van de prijs. Shein is een goede website voor iedereen die modieuze koopjes zoekt waarmee je je garderobe kunt uitbreiden zonder de bank te breken.

Maar aan Shein kleding hangt wel een prijskaartje. Als je wat tijd hebt om een paar eerlijke Shein kleding recensies te bekijken, zul je veel klachten zien over de kwaliteit van de kleding.

Veel Shein recensies beweren dat de kleding van het merk snel verkleurt, haar vorm verliest, of slijtage vertoont. Wie ontevreden achterblijft of op zoek is naar teruggave of omruiling stuit op een ander berucht probleem van het bedrijf.

De klantenservice van Shein is notoir onresponsief, waardoor het moeilijk is hulp te krijgen als je die nodig hebt.

Is Shein ethisch verantwoord?

De kwaliteit van Shein’s producten of minderwaardige producten is niet het enige waar Shein reviews over gaan.

Er is een reden waarom producten in China vaak minder kosten dan in het Westen gemaakte artikelen. De arbeidswetten in China zijn veel lakser dan in, laten we zeggen, Europa – waardoor het voor een bedrijf gemakkelijk is zijn arbeiders uit te buiten.

Omdat ze hun arbeiders legaal zo weinig kunnen betalen en hen dwingen lange uren te werken zonder pauzes, is hun eindproduct goedkoper.

Bedenk dat dit voor veel bedrijven geldt, en dat we Shein er niet in het bijzonder uitpikken – de site benadrukt zelfs dat ze voortdurend werkt aan de gezondheid en het welzijn van haar werkers. Maar is Shein wel veilig voor zijn achterste arbeidskrachten?

Veel grote bedrijven importeren producten uit oosterse bedrijven, gewoon omdat het zo goedkoop is om hun prijzen laag te houden (en hun winsten hoog).

Als je voorrang wilt geven aan ethische mode, is Shein niet de winkel voor jou. Er zijn tonnen ethische alternatieven voor populaire winkels die de moeite waard zijn om te bekijken.

Is Shein betrouwbaar en veilig?

Al het andere terzijde, het is volkomen veilig om bij Shein te bestellen. Je hoeft niet bang te zijn dat het in een of andere uitgebreide phishing scam verwikkeld raakt. Het enige wat je riskeert als je een bestelling plaatst op de officiële website van Shein is dat je in de toekomst voor teleurstellingen kunt komen te staan.

Bij het bekijken van sites die artikelen van lagere kwaliteit tegen korting aanbieden, loont het altijd om vooruit te denken. Is Shein een legitieme website? Hier zijn wat tips om te overwegen om te voorkomen dat je een aankoop doet waar je later spijt van krijgt.

Controleer de maattabellen

De maten zijn niet consistent tussen de verschillende kledingstukken van Shein. Raadpleeg zeker de maattabellen bij elke aanbieding en ook de Shein recensies, want sommigen suggereren dat de maat van Shein jurken tussen de verschillende artikelen verschilt.

Let zeker ook op de sectie waarin je artikel hangt, want die beïnvloedt de snit van de kleding. Je moet de afdeling kiezen die bij je lichaam past, of je nu een maatje groter of kleiner bent, of gewoon een normale medium, zoals wij.

Uitgelicht: Shein Retour | Zo werkt retourneren bij Shein | Lees deze tips eerst

Vermijd alledaagse basics

Shein is een prima plek om opvallende outfits of experimentele stukken te vinden om uit te proberen, maar niet noodzakelijk stukken die je elke dag zult dragen. Haar kleding is over het algemeen niet gemaakt om lang mee te gaan.

Als je duurzaamheid zoekt, is het beter te investeren. Veel recensies over Shein badpakken klagen bijvoorbeeld over het gebrek aan steun en elasticiteit na verschillende keren zwemmen.
Lees alle beoordelingen

Recensies van klanten bieden eerlijke feedback die je in overweging moet nemen. Kijk echter niet alleen naar de vijf-sterren: die kunnen nep of ingenieus zijn, dus kijk altijd naar het grotere geheel.

Wees er zeker van altijd de beoordelingen van je eigen locatie te controleren, want een beoordeling uit de VS kan niet gelden voor wie via Shein NL winkelt.

En let, voor je iets aan het mandje toevoegt, op het retourbeleid en de verzendingstijden van een bepaald artikel.

Is Shein een goede website?

Is Shein oplichterij? Als je goedkope kleding zoekt, is Shein een prima plaats om te winkelen als je niet bezorgd bent om de kwaliteit. Shein is een voldoende veilige plaats om te winkelen, maar probeer ook duurzame alternatieven niet te vergeten die hun producten op ethische wijze betrekken. Maar de Shein recensies liegen niet; voor modieuze favorieten die lang meegaan, kun je je handel misschien beter elders brengen.