Schakels maken de ketting

De Rope Chain is een nog immer polulair soort gouden ketting. Door de verschillende lagen van schakels heeft het de vorm van een touw, daarom ook de naam die in het Nederlands Touw Ketting zou heten.

De ketting is sinds de opkomst van de rap muziek in de jaren tachtig van de vorige eeuw populair geworden en is sindsdien eigenlijk nooit uit beeld verdwenen. Je vindt ze in allerhande diktes, stijlen, kleuren en lengtes. Meestal betreft het een 14 karaat gouden ketting.

Magnum Chain

De meest opvallende variant hierbij is de Magnum Chain, vroeger veelal van massief goud gemaakt en daarom erg prijzig. Tegenwoordig zijn er ook voldoende holle modellen, waarbij je aan de buitenkant niet kunt zien dat het niet massief is. Het is net zo mooi, maar het verschilt in de prijs.

Andere populaire modellen zijn de koningsschakelketting, de Kingsley ketting en de Snake Chain. Een nieuwkomer wat betreft de vorm van de schakels is de Franco Chain. Het is een stevige ketting waarbij de schakels als het ware geweven zijn. Door kenners wordt gefluisterd dat het dé nieuwe Rope Chain gaat worden.

Naast deze ketting is de Cuban Link populair. De grote Amerikaanse sterren promoten deze gouden heren ketting, dus dat betekent dat de populariteit onder het grote publiek groeit. Als je als man van plan bent om een gouden ketting te kopen, let dan wel op de maat. Een ketting van 45 cm is bijvoorbeeld een vrouwenmaat.

Verhouding

Evenzogoed is de combinatie van een dunne ketting met een zeer dikke hanger meestal niet erg geslaagd. De verhoudingen dienen kloppend te zijn. Het zou kunnen dat een zware hanger tot gevolg heeft dat de ketting breekt en bovendien zal er slijtage kunnen optreden.

Let ook vooral op het eventuele kleurverschil tussen de ketting en de hanger. Het is en blijft een kwestie van smaak hoe je kleuren combineert, maar sta er even goed bij stil. Zo kun je ook de combinatie maken van schakelketting en een armband met dezelfde schakel.

Een nieuwe trend is het zogenaamde layeren, waarbij er van 2 ketting één wordt gemaakt door het maken van laagjes. De ene ketting dient hierbij iets korter te zijn dan de andere. Zorg in ieder geval dat de ketting bij je postuur past.

Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een holle ketting met een massief uiterlijk. Ook hierbij geldt weer dat alles eigenlijk een kwestie van smaak is.