Een passend overhemd koop je met deze tips

Niets is zo belangrijk als een goed passend kledingstuk; het zorgt dat je lichaam beter uitkomt en het staat stijlvol. Zeker bij een overhemd van een mooi merk als Profuomo is het belangrijk dat het model goed aansluit op je lichaam. Hoewel je misschien denkt dat ieder overhemd hetzelfde is, verschillen ze vaak van materiaal, model, knopen, kragen en ga zo maar door. Maar waar moet je op letten om een passend overhemd te kopen? Met deze tips koop jij een perfect passend overhemd.

Schoudernaden

Aan de hand van de schoudernaden in het overhemd kan je goed zien of je de juiste maat draagt. Trekken de schoudernaden te ver naar je nek en ligt de schoudernaad boven je schouder, dan is het overhemd te klein. Ook al zit het overhemd bij de rest van je lijf gegoten, je kan toch beter een maatje groter proberen. Bij een goed passend overhemd vallen de schoudernaden precies op de schouder. Als je het lastig vindt om te zien of ze goed zitten kan je ook even wat rek en strek oefeningen doen met je armen; in een goed passend overhemd moet je je namelijk vrij kunnen bewegen.

Breedte & lengte van de mouwen

Mouwen zijn, naast de schoudernaden, een goede graadmeter of het overhemd goed past. Zitten de mouwen te strak, dan zal je dat zien bij de ellebogen. Als jij je armen buigt gaat de stof namelijk trekken. Andersom, bij te grote mouwen, zie je dat de mouwen vaak gaan poffen ter hoogte van de manchetten. Een passend overhemd heeft dus voldoende ruimte bij je bovenarm,  en is wat strakker aan de onderkant. Bedenk tijdens het passen van een overhemd dat je er ook nog gewoon in moet kunnen bewegen, koop het overhemd daarom nooit als het té strak om je lijf zit.

Ook de lengte van de mouwen is een belangrijk punt bij het kopen van een perfect passend overhemd. De lengte van de mouwen is iets waar veel mannen op vergeten te letten. De mouwen van het overhemd zijn goed passend als het qua lengte net over je polsbeen valt. Zijn de mouwen van het overhemd langer of korter? Dan heb je helaas niet de juiste maat te pakken!