Heren sneakersokken stijl gids

De meest populaire soort herensokken zijn sneakersokken. Deze soort sokken zijn eigenlijk onmisbaar geworden, vooral in de zomer! Zoals de naam al doet vermoeden zijn sneakersokken sokken om in sneakers te dragen. De sokken vallen vak onder de enkel zodat ze, bij het dragen van een korte broek, niet of nauwelijks gezien kunnen worden. Daarnaast beschermen ze uw voet tegen wrijving zonder uw voeten al te warm te houden, wat bij hoge sokken of kousen wel het geval is.

Variaties

  • Enkelsok

Sneakersokken is eigenlijk een overkoepelende term. Want sneakersokken zijn in verschillende soorten onder te verdelen. De bekendste is de enkelsok, die vaak bedoeld wordt als men het over sneakersokken heeft. De enkelsok komt nog net een beetje boven de schoenen uit. Afhankelijk van de soort schoen vaak niet meer dan één centimeter.

  • Footies

Daarnaast heb je de footies. Deze sneakersokken zijn heel kort. Zo kort, dat ze ontzichtbaar zijn in je schoenen. Om te zorgen dat footies niet van je hakken afglijden zit er ofwel siliconen anti-slip in de hak, of een iets strakker elastiek in de boord.

  • Quartersokken

Sokken die iets hoger komen dan enkelsokken maar niet zo hoog als normale sokken worden quartersokken genoemd. Quartersokken zijn vooral ideaal om te dragen tijdens het sporten omdat sneakersokken door het vele bewegen langzaam in de schoen zakken. Dit kan op den duur blaren veroorzaken.

Materialen

Net zoals andere soorten sokken, zijn sneakersokken ook van verschillende materialen gemaakt. Populair zijn de katoenen sneakersokken, deze hebben een fijne pasvorm en absorberen eenvoudig vocht. De goedkope varianten sneakersokken zijn gemaakt van kunstmatige materialen zoals nylon. Deze zitten vaak heel fijn, alleen absorberen ze eigenlijk nauwelijks tot geen vocht. Hierdoor is de kans op zweetophoping groot en kan je huidirritaties krijgen. Huidirritaties kan je ook krijgen als je overgevoelig of allergisch bent voor bepaalde materialen. Zo zijn er mensen overgevoelig voor wol. Controleer daarom altijd de verpakking om te controleren waar de sokken van gemaakt zijn. Al zit er maar een heel klein percentage van een bepaald materiaal in, dan moet de maker dit alsnog op de verpakking zetten. Daarnaast is het aan te raden om, als u veel zweet of intensief gaat sporten of bewegen, een extra paar sokken mee te nemen.

no show socks

Sokken zijn er in verschillende soorten en maten, letterlijk! Veel mensen kennen de lage sokken die vooral in de zomer gedragen worden maar weten niet dat ook deze soort lage sokken, sneakersokken, nog verder onderverdeelt kan worden. Als je een apart soort sneakersok zoekt, dan kan je die online vaak eenvoudig vinden. Let er bij het kopen van sneakersokken vooral op dat de rand niet te strak (of te los) zit. Ook dient de naad bij de tenen niet te irriteren, anders kunt u last krijgen van zere tenen en blaren. Er zijn ook naadloze sokken te koop, dan weet je zeker dat je dit probleem niet zult hebben!