Kniekousen voor de heer

Kous, het woord heeft zowel in het Nederlands als in het Vlaams een andere betekenis. In Vlaanderen is een kous in principe elke beenbedekker, zowel langs als kort. Een sok wordt dus ook een kous genoemd. In Nederland is een kous een beenbedekker die minimaal tot aan de knie komt. Een sok is in het Nederlands dus geen kous. Een kous die tot net onder de knie reikt, wordt een kniekous genoemd. Kniekousen worden gebruikt om zowel voeten als onderbenen te beschermen tegen de wrijving van schoeisel en tegen de kou.

Materiaal

Kniekousen kunnen gemaakt zijn van wol, katoen, zijde of nylon. De dikte van een kous wordt weergeven in denier (den.) en hieraan kan men het aantal draden aflezen. Hoe lager het den-gehalte, hoe fijner de stof en dus hoe comfortabeler de kniekous. Maar een dunne kniekous verweerd ook sneller, het ligt dus niet alleen aan het comfort dat de kniekousdrager wil hebben maar ook aan het beoogde gebruik. Een kniekous met laag den-gehalte is bijvoorbeeld meer geschikt voor in de zomer, aangezien u in de winter een hoger den-gehalte nodig heeft om uw voeten lekker warm te houden.

Gebruik

Vaak wordt gedacht dat in principe alleen vrouwen kniekousen dragen, maar dit is niet correct. Mannen dragen ook zeer vaak kniekousen en dan vooral mannen die veelal net gekleed zijn, waaronder zakenmensen en mensen die in de financiƫle sector werken, maar ook door oudere heren. Omdat bij een maatpak de broekspijpen vaak iets korter zijn dan bij een gewoon broek, wordt de voorkeur gegeven om kniekousen in plaats van sokken te dragen. Zo weet de drager namelijk zeker dat als de broekspijp te kort is, andere mensen alleen de kniekous zien en niet het blote been. Oudere mannen dragen vaak kniekousen met extra versteviging om fysieke problemen, zoals trombose of spataderen, te verminderen. Deze kniekousen worden ook wel steunkousen genoemd en zijn gemaakt van een speciaal soort materiaal en niet in gewone winkels te verkrijgen. In de duurdere kledingzaken en online, slaagt u wel vaak als u hoogwaardige kniekousen zoekt.

Tegenwoordig is de kniekous op zijn retour en vooral in het koude Nederland geven steeds meer mannen de voorkeur aan kniekousen. Door de toenemende populariteit zijn in steeds meer winkels, zowel fysieke als online winkels, kniekousen te koop. Voor hoogwaardige kniekousen moet u eens een kijkje nemen in de betere kledingwinkels. Hemdvoorhem is een van de beste aanbieders van Nederland omtrent heren kniekousen. Dan bent u namelijk verzekerd van een goede kwaliteit kniekous en extra comfort. Daarnaast zijn kniekousen tegenwoordig niet alleen maar verkrijgbaar in het zwart of in een andere effen kleur, er zijn kousen met elke bedenkbare print of patroon!